Sunum :
Sunum :
Kişilere, takımlara ve organizasyonlara birbirleriyle iletişimleri ve çalışma alanları için yeni yollar bulmaları, verimliliklerini geliştirmeleri ve hedeflerine ulaşmaları için koçluk yapıyorum.
İş liderleri ve agile (çevik dönüşüm) çevreleri ile 2004 yılından beri çalışıyorum. 2010 yılında Scrum Alliance sertifikalı işletme koçu oldum ve o zamandan beri petrol ve gaz, finansal servis ve inşaat sektörlerinde kişiler, takımlar ve liderler ile çalışıyorum. Mühendis ve PMP sertifikalı olmam ürünlere, takımlara ve organizasyonlara pragmatik bir bakış açısıyla yaklaşmamı sağlıyor.
Liderlik ve agile ilkelerinin, değerlerinin ve tekniklerinin –organizasyonlarda özellikle ürün ve portföy yönetim teknikleri kapsamında- hem eş konumlu hem de dağıtılmış takımlar için başlangıç ve devam eden süreçlerde koçluğunu yapmakta uzmanlaştım.
Şu an EPCM takımları ile Scrum ilkeleri, değerleri ve teknikleri kullanarak geniş doğalgaz işletim santralleri kurma konusunda çalışıyorum. Bu çalışmanın hedefi çok disiplinli proje ve programların geniş problemlerini çözmek için takımlara birlikte öncülük etme, çalışma yolunda dönüşüme yardım etmek.
Geçtiğimiz yıl konuşmacı olduğum yerler:
GENEL MÜDÜR
YAPI MERKEZİ İNŞAAT
Sunum :
Sunum :
S. Özge Arıoğlu 15 Temmuz 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden 1998 yılında mezun olmuş, 2002 yılında Purdue Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
Sayın Arıoğlu, 1998 yılından beri Yapı Merkezi’nde birçok pozisyonda görev almıştır. 1998-2000 yılları arasında Saha Mühendisi ve Hakediş Mühendisi olarak çalışmış, 2001 yılında, yüksek lisans programı ile beraber Purdue Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak 1 yıl görev almıştır. 2002 yılında yüksek lisansının ardından TBE Group Inc. İçin 1 yıl boyunca Proje Mühendisi ve Proje Müdürü pozisyonlarını yürütmüştür.
2003-2008 yılları arasında Yapı Merkezi İnşaat bünyesinde sırasıyla Proje Müdür Yardımcısı ve Proje Müdürü pozisyonlarına terfi etmiştir. Son olarak 2008-2012 yılları arasında Proje Yapılandırma ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Arıoğlu, 2012 yılından beri Yapı Merkezi İnşaat Genel Müdürlüğü pozisyonunu yürütmektedir.
Yönetim Kurulu Başkanı
ENG METAL YAPI İnş.Taahh. San. Dış. Tic. A.Ş./İstanbul
Sunum :
Sunum :
1952 Ankara doğumlu olan Makina Yüksek Mühendisi Selami Gürel, lisans eğitimini 1974 yılında, yüksek lisans eğitimini 1980 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı.
İş yaşamına 1973 yılında Gülermak Ağır San. A.Ş.’de stajyer mühendis olarak başlayan Gürel; aynı kurumda, şantiye mühendisi, fabrika imalat yöneticisi, fabrika müdürü ve genel müdür pozisyonlarında çalıştı. 1984 – 1992 yılları arasında MNG Holding’de kurucu ortak ve genel müdür, 1994 – 2010 yılları arasında Samko Mühendislik ve İnşaat A.Ş.’de yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Gürel, 2011’den beri ENG Metal Yapı A.Ş.’de yönetim kurulu başkanı olarak iş yaşamını sürdürmekte. Bu süre zarfında pek çok çalışma alanını yöneten Selami Gürel’in başlıca uzmanlık alanlarını bina çelik yapıları, cam kaplı çatı ışıklık ve cephe sistemleri, çelik halat germeli sistemler, çelik köprüler, hidrolik halat çekme krikolu ağır işler, çelik endüstriyel bina yapıları ve özel ekipmanlar konuları oluşturuyor. Vefa Liseliler Derneği, ODTÜ Mezunlar Derneği, TMMOB ve TUCSA Türk Yapısal Çelik Derneği (kurucu üye & başkan yrd) üyelikleri bulunan Gürel İngilizce, Almanca ve Rusça biliyor.
ACM YÖNETİCİ ORTAĞI
ACM
Sunum :
Sunum :
ACM’de Yönetici Ortak ve Agile Danışmanı görevlerini yürüten Mehmet Yitmen, aynı zamanda Türk yazılım sektörünün verimliliğini ve kalitesini artırmak için 2008 yılından bu yana çalışmalarda bulunan AgileTurkey.org topluluğunun kurucularındandır. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra lojistik sektöründe çeşitli alanlarda süreç iyileştirme projelerinde görev almış ve daha sonra ACM’ye katılmıştır. Lean ve Agile konularında 10 yılı aşkın süredir çalışmakta olan Yitmen, ACM bünyesinde 300’ün üzerinde farklı takıma Agile Danışmanı sıfatıyla destek vermiş, bu takımların ve bağlı oldukları organizasyonların Scrum, Kanban ve benzeri Agile pratikleri uygulayarak yazılım üretkenliklerini artırmaları için değişim projelerini yürütmüştür. Dünyadaki 150 PST (Professional Scrum Trainer) arasında yer alarak Scrum.org, Agile Alliance ve Scrum Alliance gibi çeşitli uluslararası kuruluşlarda aktif olarak yer almaktadır. 2011 yılında Boğaziçi Üniversite’sinde Yazılım Mühendisliği Master’ını tamamlayan Yitmen, girişimcilikteki başarılarıyla Fortune Türkiye dergisi tarafından 2011-2015 yılları arasında üst üste beş kez 40 yaş altı 40 başarılı yönetici listesinde yer almıştır. Halen Türkiye ve bölgesinin lider Agile danışmanlık şirketi olan ACM bünyesinde yürütmekte olduğu yönetim görevinin yanı sıra, iş dünyasını Agile yaklaşımlar konusunda bilgilendirmeye, çeşitli ülkelerde Agile eğitim ve danışmanlığı vermeye devam etmektedir.
IPYD bünyesinde yürütülen ‘İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇEVİK DÖNÜŞÜM’ projesine AGILETURKEY adına destek vermektedir.
Kurucu Ortak
İşte Proje Yönetimi
Sunum :
Sunum :
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde 1994 yılında lisans ve 1996 yılında yüksek lisans derecesini tamamladı. Yüksek lisans çalışmaları sırasında bir TÜBİTAK projesinde yönetici yardımcısı olarak görev aldı. 1996-2001 yılları arasında inşaat projelerinde proje takım üyesi ve koordinatörü olarak çeşitli görevler alan Akın, 2001- 2005 yılları arasında Herman Miller İnc. İle Genel Müdür görevini yürüttüğü BMS firması bünyesinde, Türkiye’deki Amerikan Hükümeti “GSA” projelerinde proje yöneticiliği görevlerini sürdürdü. 2005 yılında PMP derecesini alan Akın, aynı yıl Y. Mimar Gül Erkmen ile İŞTE Proje Yönetimi firmasını kurdu. 2006-2009 yılları arasında İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinin yanı sıra, 2010 -2011 çalışma döneminde ise İPYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamladı. 11 yıldır ekibiyle birlikte, geleceğe yön veren projelerin kendini sürece adamış bir paydaş yönetimi ile daha etkili ve daha verimli şekilde hayata geçebileceğine inanarak sektörde proje yönetim hizmeti vermeye devam etmektedir. Değiştirmek ve değer üretmek için çok çalışmak gerektiğine inanan Akın, İPYD, PMI ve KAGİDER’de de gönüllü olarak projelerde görevler almaya devam etmektedir.
İnovatif Yönetim Danışmanlığı
DEĞİŞİM MİMARI
Sunum :
Sunum :
Yaşam amacını, İyiye güzele doğru değişimin içinde etkin rol almak ve sürekli öğrenmek ve gelişmek olarak tanımlayan Demet Demirer,PMP, İTÜ’de Mimarlık Lisans ve Yüksek Lisans eğitiminin ardından 20 yılı aşkın süre inşaat sektöründe yöneticilik görevi üstlendi, yenilikçi ve dijital dönüşüm projelerine liderlik etti ve proje yönetim danışmanlığı yaptı. 2015 yılından beri, kurduğu “DEĞİŞİM MİMARI - İnovatif Yönetim Danışmanlığı” markası ile tekno girişimlere, KOBİ’lere ve büyük ölçekli firmalara çözüm ve insan odaklı olarak yeni ve rekabetçi fikirler geliştirip hayata geçirme konusunda mentorluk/ danışmanlık/ eğitmenlik yapmaktadır.
İşletmelerde sürdürülebilir başarı için; “Değişken Dünyada İş Geliştirme” ve “Değişken Dünyada Proje Yönetimi” konularında sektör ve ölçek bağımsız olarak çalışmaktadır. Yenilikçi ve rekabetçi İş Modeli geliştirilmesi konusunda uzmanlaşmıştır.
İPYD Bünyesinde “İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇEVİK DÖNÜŞÜM” hareketini başlatmıştır. İPYD’nin yanı sıra TUGİM Tüm Girişimci ve İş Mentörleri Derneği üyesidir. Profesyonel Koç ve İş Mentörü’dür. Sosyoloji lisans öğrencisidir.
Kayserili, İngilizce biliyor ve bir çocuk annesi.
Kurucu Ortak
hızlıYOL Teknoloji
Sunum :
Sunum :
hızlıYOL Teknoloji firmasının kurucu ortağı olan Aydın Özçekiç, 2005 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, 2007’de İnşaat Yönetimi alanında İTÜ’de Yüksek Lisans eğitimini, 2011 yılında Koç Üniversitesi’nde EMBA eğitimini tamamlamıştır. Kariyerine STFA İnşaat bünyesinde İş Geliştirme ve İhale Hazırlık Mühendisi olarak başlamış ve 6 yıl bu kapsamda devam etmiştir. 2011’de Fransa’da farklı girişim projelerinde görev almış ve 2012 Haziran ayında Türkiye’ye dönerek, infoTRON şirketinde inşaat teknolojileri konusunda çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu dönemde ENKA, DIA, TAV inşaat şirketleriyle yapılan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) ve BIM tabanlı planlama, kaynak yönetimi uygulamaları konularında çalışmalar yürütmüştür. 2015 yılında hızlıYOL Teknoloji’nin kurucu ortağı olmuş ve yapay zeka tabanlı çözümler konusunda çalışmalar yapmaya başlamıştır. İnşaat sektör bilgisini yenilikçi çözümlerle birleştirme amacıyla 2017 Ekim ayında inşaat proje yönetiminde yapay zeka temelli çözümler odağında Botmore Teknoloji şirketini kurmuştur.
Kurucu
Mavera
Sunum :
Sunum :
13.12.1995’te Aydın’da doğdu. İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği programını 2017’de tamamladı. Sahada çalışma yapan inşaat ve mimarlık şirketleri için görev ve proje yönetimini kolaylaştıracak “Mikro Konum Tabanlı Görev Yönetim Sistemi” projesi TÜBİTAK’ta kabul gördü.
İnşaat sektörünü mercek altına alan Burhan GÖK, sektörün geleceğe dair projelerini destekleyecek uygulamalar geliştirdi. Endüstri 4.0 devriminin getirdiği yeniliklerle inşaat sektörüne ivme kazandıracak uygulamalar üzerinde çalışmalar yaptı. Yazılım alanında yönettiği BQB Soft şirketinde çeşitli endüstriyel sektörler için IOT projelerini geliştirdi.
Kurucu Ortak
İndoora Yazılım A.Ş.
Sunum :
Sunum :
Emrah, 2004 yılında Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği’nde lisans, 2006 yılında EECS yüksek lisans ve 2011 yılında Mekatronik Mühendisliği’nde doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Akademik hayatı boyunca 1 kitap, 4 dergi makalesi ve 13 konferans bildirisi yayınlamıştır. İş hayatını, akademik hayatına paralel olarak 2005 yılında EMS Robotik ve Boğaziçi Su Altı Araştırma Merkezi’nde Ar-Ge mühendisi olarak sürdürmüştür. 2008 yılında Inovent A.Ş. aracılığıyla Sabancı Üniversitesi ortaklığında AMS firmasını kurmuştur. 2011-2013 yılları arasında SYSRT firmasında Ar-Ge Koordinatörü olarak görev almış, 2011 yılında paralelde Lumos Danışmanlık firmasını kurarak firmalara Ar-Ge ve Teknoloji danışmanlığı vermeye başlamıştır. 2013 yılında 3 kurucu ortağıyla beraber kapalı mekan konumlama teknolojisi ve servisleri sunan Indoora’yı kurmuştur. Türkiye’de alanında öncü bir firma olan Indoora’nın portfoyünde stadyum, alışveriş merkezi, fuar merkezi ve hastane gibi farklı mekanlar bulunmaktadır. Indoora, global hedefleri doğrultusunda 2016 yılında Berlin ofisini açarak Avrupa pazarına açılmış ve Hamburg 2017 G20 zirvesinde Alman Hükümeti ile çalışarak zirvenin resmi teknoloji sağlayıcı firması olmuştur.